Een rondreis door Turkije, is het een aanrader?

Een rondreis door Turkije, is het een aanrader?

Er zijn verschillende manieren om op vakantie te gaan. De meeste mensen kiezen ervoor om één vakantiebestemming te kiezen en blijven daar in een hotel of huisje zitten totdat zij weer terug moeten naar huis. Er zijn steeds meer mensen die hier geen genoegen mee nemen. Wanneer je één plek gezien hebt tijdens jouw vakantie, ben je dan wel echt op vakantie geweest, of heb je gewoon tijdelijk in een ander land gewoond? De rondreis door Turkije is ook populair geworden, wat zijn hiervan de voordelen en is het een aanrader voor de gemiddelde reiziger?

Turkse vlag

De mogelijkheden tijdens een rondreis

Kun je niet kiezen tussen alle mogelijke bestemmingen in Turkije, dan kan een rondreis de optie zijn die jij zoekt. Istanbul, Antalya en Bodrum zijn allemaal te combineren in dezelfde reis wanneer je rond gaat trekken door Turkije. De kosten voor het rondreizen door Turkije kun je zelf relatief laag houden. Wanneer je met een organisatie gaat, ben je vaak meer dan 50 euro per dag kwijt. Ga je zelf reizen of neem je een vriend(in) mee, dan bepaal je zelf wat het budget is. Zo kun je in Turkije elke avond een goede maaltijd hebben met een biertje voor minder dan 10 euro, maar je kunt ook eten in een luxe restaurant en meer dan 50 euro op de rekening hebben staan wanneer je moet betalen.

Turkije is een land met veel cultuur, veel bezienswaardigheden en veel geschiedenis die nog goed te zien is in de dorpjes en steden. Op het moment dat je kiest voor twee weken vakantie in een stad als Bodrum, is de kans klein dat je plaatsen als Antalya zal kunnen zien. Mensen die rondreizen in Turkije kunnen wel een lijst maken met alles wat zij graag willen zien. Zeker wanneer je voor een paar tientjes al een binnenlandse vlucht van Antalya naar Istanbul kunt regelen, om vanuit daar naar Bodrum te gaan.

Blijf je een beetje in de buurt van de toeristische plaatsen, dan hoef je geen Turks te leren. De meeste mensen kunnen hier Engels en dat is logisch, in de zomer leeft dit gebied van de toeristen. Wijk je verder uit en ga je het binnenland in, dan zijn er steeds minder mensen die je kunnen helpen in het Engels. Je maakt de grootste kans bij de jongere generatie.

Problemen tijdens een rondreis

Turkije leent zich prima voor rondreizen, maar er zijn bepaalde factoren die het lastig kunnen maken om een goede rondreis te plannen door het land. Zo zijn de regels van de islam elke dag goed te merken op straat. Wanneer je je aan de regels van het land en het geloof houdt, is er echter niets aan de hand (je moet de regels alleen wel kennen). Een ander probleem is dat Turkije meer dan eens onveilige gebieden heeft. Er is soms politieke onenigheid  en de grens richting Syrië is helemaal een gebied waar je echt niet wilt komen.

De meeste mensen hebben echter een heel ander probleem met rondreizen door Turkije. Zij willen rondreizen omdat ze de tijd aan zichzelf willen hebben, maar zo gemakkelijk is dat niet in een land dat zoveel te bieden heeft. Wanneer je een dag kunt blijven op een locatie, kun je nooit alles van die plek zien. Wil je langer blijven, dan kun je minder steden en dorpen bezoeken en is het weer net geen rondreis door Turkije geworden.

Rondreizen of gewoon één locatie kiezen?

Het lijkt lastig om te bepalen welke van de vakantiemanieren het beste bij jou past, maar dit is vooral schijn. Je hebt hierboven verschillende voordelen en nadelen gezien van het rondreizen door Turkije in verhouding tot het vieren van de vakantie op één locatie. Deze voordelen en nadelen hebben een bepaald gewicht: Het zijn de persoonlijke afwegingen die de doorslag zullen geven. Zo is het voor een gezin met jonge kinderen nooit verstandig om een rondreis te plannen. Voor senioren is het niet verstandig om op eigen houtje een rondreis door Turkije te doen. En ben je op zoek naar een luie strandvakantie, dan kun je ook beter alle nachten in hetzelfde hotel doorbrengen.

Ben je echter reislustig en heb je zin in een uitdaging, en weet je dat een rondreis niet altijd even gemakkelijk is? Dan kun je de kosten en de overwegingen naast elkaar zetten om te bekijken wat jij aankomende zomer gaat doen.

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
578