Hoe kun je naar Bodrum reizen?

Hoe kun je naar Bodrum reizen?

Bodrum is een kleinere plaats in Turkije en heeft ongeveer 35.000 inwoners. Eerder was deze stad geen toeristische trekpleister, het waren vooral de mensen met veel geld die hier hun vakantie doorbrachten, waarmee zij de grote stroom aan toeristen konden ontlopen. Tegenwoordig komen honderdduizenden mensen per jaar naar Bodrum toe om daar de vakantie door te brengen. Op welke manieren kun je het beste naar Bodrum reizen en welke van de alternatieven is het meest goedkoop en het snelst?

Wachten op het vliegveld

Met het vliegtuig naar Bodrum Milas

Bodrum heeft een eigen luchthaven, deze ligt ongeveer 40 kilometer van de stad af. De luchthaven Bodrum Milas (BJV) is in 2000 een nieuwe internationale luchthaven geworden, maar is zeker geen luchthaven waar met hoge regelmaat op gevlogen wordt. In het zomerseizoen is het mogelijk om direct vanuit Nederland naar Bodrum te vliegen, dit duurt ongeveer 3,5 uur. Buiten het zomerseizoen is het verstandiger om een vlucht met overstap te boeken. Dit kan door te boeken via Istanbul. De reistijd is dan gemiddeld zes uur, inclusief de overstap en de wachttijden die hiervoor gerekend moeten worden.

Het vliegveld heeft de nieuwste voorzieningen en is een relatief moderne luchthaven. Zo is er Wi-Fi op de luchthaven en zijn er grenswisselkantoren te vinden, waar je de euro’s kunt wisselen voor Nieuwe Turkse Lira. Er zijn ook verscheidene lounges en je kunt ook winkelen wanneer je moet wachten op je terugvlucht. Op de luchthaven zijn tevens moskeeën te vinden, en restaurants waar je goed kunt eten. Naast de verschillende lokale specialiteiten vind je hier bijvoorbeeld ook de Starbucks.

Ga je met het vliegtuig naar Bodrum, dan kun je op de luchthaven verder gaan met een taxi of een huurauto. De taxi’s die bij de luchthaven staan, zijn duurder dan de reguliere taxi’s, maar dat is zo ongeveer de regel in Bodrum (en andere Turkse steden). Heb je een hotel geboekt, dan kun je met een minibus naar de stad gebracht worden wanneer het hotel deze service aanbiedt.

Een huurauto in Bodrum

Het grootste nadeel van vliegen naar Bodrum is dat je op de plek zelf geen vervoer hebt. De meeste afstanden binnen Bodrum zelf zijn prima te voet af te leggen, maar wanneer je iets wilt gaan bekijken buiten de stad, ben je afhankelijk van de taxi’s of de bus. Wil je liever de planning in eigen hand houden en zelf beslissen hoe je reist, dan kun je kiezen voor een huurauto. Er zijn verschillende agentschappen die auto’s verhuren, het is een kwestie van de prijzen en modellen vergelijken om de beste optie te vinden.

Op andere manieren naar Bodrum reizen

Wanneer je liever niet met het vliegtuig wilt reizen, dan kun je er ook voor kiezen om met de auto te gaan. Dit is echter wel een onderneming op zich. De afstand vanaf Amsterdam naar Bodrum is 3210 kilometer en zal rond de 34 uur in beslag nemen volgens routenet. Dit betekent dat je minstens één overnachting in moet lassen, maar met een klein beetje oponthoud is een tweede overnachting ook noodzakelijk.

Dit is wel een interessante optie voor mensen die een langere vakantie hebben en die meerdere landen willen bezoeken, maar ook graag Bodrum aan willen doen. Voor de mensen die een weekje naar Bodrum willen, is dit uiteraard geen optie vanwege de lange reistijd.

Een andere optie is met de trein naar Turkije te reizen. Dit kan vanaf Amsterdam Centraal, je rijdt dan eerst naar Wenen toe om vervolgens in Istanbul uit te komen. Dit kan vaak goedkoper uitvallen dan het reizen met de auto, maar het kost je helaas nog meer uren. In totaal zal je zestig uur onderweg zijn. Aangezien je niet tussentijd hoeft te overnachten, zal de complete reistijd bij benadering hetzelfde zijn als wanneer je met de auto zou gaan rijden.

Reizen naar Bodrum is het makkelijkst door de lucht

Er zijn meerdere reismogelijkheden wanneer je op vakantie wilt naar Bodrum. Met de auto kun je veel meenemen, maar de reistijd is lang en de kosten zullen al snel flink oplopen. De trein neemt evenveel tijd in beslag bij benadering, maar valt meestal iets goedkoper uit dan de auto. Wanneer je echter een korte reistijd wilt hebben, en niet teveel wilt betalen voor de reis naar Bodrum, dan kun je met het vliegtuig gaan. In de zomerperiode kan dit via een directe vlucht, in de winter kun je via Istanbul naar Bodrum reizen. Je kunt op diverse manieren een vlucht naar Bodrum kopen. Je kunt dit doen door naar een winkel te gaan en te pinnen of contant te betalen, maar ook door online te bestellen. Je kunt dan met een diversiteit aan betaalmethodes betalen. Zo betaal je gemakkelijk een vliegticket met iDeal, creditcard of in termijnen.

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
580