Reisbenodigdheden wanneer je naar Turkije gaat

Reisbenodigdheden wanneer je naar Turkije gaat

Wanneer je op vakantie wilt gaan naar Turkije, dan heb je aardig wat voorbereidingen die gedaan moeten worden. Het is goed om te weten wat je allemaal kunt doen op de vakantiebestemming en het is nog belangrijker om te weten wat je mee moet nemen naar de plaats waar je heen gaat. In het geval van Turkije is dat net even iets anders dan landen die wel binnen het Schengenakkoord vallen. Daarom valt het paspoort en de ID-kaart onder de reisbenodigdheden voor Turkijereizigers. Wat mag je nog meer echt niet vergeten wanneer je de reis gaat plannen?

Nederlands Paspoort voorbeeld

Nederlands paspoort voorbeeld

Op weg naar Turkije

Turkije is een bijzonder mooi land en heeft een lange geschiedenis binnen Europa. Het land is echter geen deel van de Europese Unie en dit betekent dat er niet met euro’s betaald kan worden. De munteenheid van Turkije is de Nieuwe Turkse Lira. Hoewel je nagenoeg overal met de creditcard kan betalen en geld opnemen ook een mogelijkheid is, is het verstandig om voor de reis al wat valuta te wisselen bij het wisselkantoor. Op die manier weet je zeker dat je direct over de middelen beschikt om de eerste aankopen te doen, zoals een reis met de taxi.

Naast de valuta zijn er een aantal documenten waar je aan zou moeten denken. Uiteraard moeten het paspoort en de ID-kaart mee op vakantie zodat je je kunt identificeren, en ook het rijbewijs is een aanrader. Wellicht heb je geen plannen om auto te gaan rijden in Turkije, maar merk je eenmaal in Turkije dat je gemakkelijk een auto kunt huren om een stedentrip af te leggen. Dan is het handig wanneer je het rijbewijs in ieder geval bij je hebt. Ook is het verstandig om de papieren en pas van de zorgverzekeraar mee te nemen, bij voorkeur in het Engels zodat de Turkse instanties dit ook kunnen begrijpen. Wil je het helemaal goed doen, neem dan ook direct een kopie mee van de complete reisgegevens, zodat je aan kunt tonen hoe lang je zal blijven, waar je zal verblijven en wanneer je teruggaat. Op die manier kun je vervelende vragen bij de douane beantwoorden door gewoon de papieren te laten zien.

Andere reisbenodigdheden voor een reis naar Turkije

Turkije heeft een warmer klimaat dan Nederland en het is verstandig om je kledingkeuze daarop aan te passen. Ben je van plan om het nachtleven van Turkije te verkennen, neem dan wel iets warms mee voor de avonden dat het echt laat kan worden, de temperatuur kan ook daar in de nachten flink dalen. Zorg er altijd voor dat je een goede koffer meeneemt die voldoet aan de eisen van de vliegmaatschappij (er zijn bepaalde afmetingen die per vliegmaatschappij gerekend worden). Het is ook handig wanneer je de koffer op slot kunt doen of in ieder geval een vak af kunt sluiten. Op die manier weet je zeker dat ook echt alles meekomt. Zorg er wel voor dat je de sleutel bij de hand hebt bij de douane.

Op het moment dat je in Turkije aankomt, word je direct overweldigd door de cultuur en het verschil in landschap. Daarom is het goed om de camera mee te nemen om foto’s te maken van de dingen die je echt niet wilt vergeten wanneer je eenmaal weer thuis bent. Denk ook aan de oplaadkabel voor de camera. Heb je een camera met een kleiner geheugen, neem dan voor de zekerheid ook een extra geheugenkaart mee voor de camera zodat je zeker weet dat je ook alle foto’s kunt maken die je wilt hebben voor na de vakantie. Nog snel een camera of accessoires bestellen en die gratis laten leveren?

Denk aan je mobiele telefoon

We zijn er tegenwoordig sterk aan gewend dat we onze mobiele telefoon overal kunnen gebruiken. Het is makkelijk om even het internet op te gaan en informatie op te zoeken, maar wanneer je op vakantie bent in het buitenland, kan het duur worden wanneer je constant met het internet verbonden bent om informatie op te zoeken. Zorg er daarom voor dat je alvast van tevoren wat dingen opzoekt en deze uitprint. Tegenwoordig is het ook eenvoudig om alvast een kaart van Turkije op te zoeken en offline beschikbaar te maken op je mobiele telefoon. Hetzelfde geldt voor vertaalprogramma’s die eenvoudige zinnen en woorden om kan zetten, zonder daarvoor verbinding te hebben met het internet. Daarvoor heb je wel een smartphone nodig. Heb je die nog niet? Je kunt een smartphone nog binnen 24 uur in huis bezorgd hebben. Zoek ook alvast op wat de tarieven zijn die jouw provider rekent. Heb je prepaid, dan kan het verstandig zijn om alvast op te waarderen, of een code mee te nemen die je vanuit het buitenland kunt gebruiken.

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
582