Activiteiten voor dag en nacht in Bodrum

Activiteiten voor dag en nacht in Bodrum

 

Bodrum is de laatste jaren een toeristische trekpleister geworden. De relatief kleine plaats met 35.000 inwoners leeft in de zomermaanden helemaal op wanneer er honderdduizenden toeristen komen die vermaakt willen worden en die een leuke vakantie willen hebben. Er zijn dan ook genoeg activiteiten in Bodrum om een leuke dag te hebben, of een leuke nacht. Een aantal activiteiten staan hieronder op een rijtje zodat je direct plannen kunt gaan maken voor jouw vakantie in Bodrum.

Bodrum afbeelding

Watersport in Bodrum

Bodrum is een havenstad en dat betekent dat er genoeg water is om je mee te vermaken. Er wordt hier dan ook veel aan watersport gedaan en de toeristische sector speelt hier handig op in. Duiken mag echter alleen wanneer je in bezit bent van een brevet en er moet een gids mee om je te begeleiden. Heb je geen brevet, dan is er nog niets aan de hand. De verschillende hotels en scholen in de buurt van Bodrum bieden een snelcursus aan voor een lage prijs. Zo kun je op vakantie je PADI-brevet halen en kun je nog op dezelfde vakantie gaan duiken. De prijzen voor het behalen van het brevet zijn bijzonder laag in vergelijking met Nederland.

Het nachtleven

In Turkije is het in de zomermaanden overdag veel te warm om iets te doen met een temperatuur die regelmatig boven de 30 graden uitkomt. Daarom is er altijd iets te beleven wanneer de zon ondergaat en de activiteiten zijn ’s avonds en ’s nachts niet op één hand te tellen. Voor de jongeren is het vooral Gümbet waar de meeste actie te vinden is. Hier zijn vooral jongeren ’s nachts actief en de verschillende kroegen en clubs hebben altijd wel iets te bieden. De mensen die wel wat leuks willen doen, maar niet direct middenin groepen jongeren willen staan, die kunnen gewoon in Bodrum blijven. In de haven vind je namelijk meerdere kroegen, bars en restaurants die zeer laat sluiten. Hier kun je gezellig wat drinken, genieten van het uitzicht, maar je kunt hier uiteraard ook nieuwe mensen leren kennen.

Wil je dichtbij Bodrum blijven en mag er gerust wat meer actie zijn? Dan kun je altijd even kijken wat Halikarnas te bieden heeft op die avond. Halikarnas wordt de superclub van de regio genoemd en heeft altijd activiteiten waarbij flink gedanst kan worden. Er is een club, een restaurant, en er zijn regelmatig shows die je zeker een keer bij zou moeten wonen.

Winkelen in Oasis Shopping Center

In Turkije vind je veel verkopers die op straat hun waren aanbieden, maar de kans is klein dat het label betrouwbaar is. Wil je toch een leuke winkelervaring hebben in Bodrum, dan is het Oasis Shopping Center zeker de moeite waard. Hier vind je namelijk meer dan 200 winkels onder één dak, maar er zijn hier ook bioscopen en er is een gedeelte waar alleen maar eten wordt verkocht. Het winkelcentrum is goed te bereiken met taxi of bus, of met een huurauto wanneer je hier beschikking over hebt.

Meerdere landen op één vakantie!

Bodrum ligt op een kleine afstand van het eiland Kos, een eiland dat bij Griekenland hoort. Er is een verbinding tussen de havenstad van Turkije en het Griekse eiland, dus je kunt op een makkelijke manier meerdere landen aandoen tijdens je vakantie. Let er wel op dat je niet alleen de Turkse Lira meeneemt, daarmee kun je namelijk niets kopen in Kos.

Een tripje naar Milas

Een van de activiteiten die ook zeker de moeite waard kan zijn, is het bezoeken van de stad Milas. Deze stad ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Bodrum en is daardoor gemakkelijk te bereiken. Milas heeft meer inwoners dan Bodrum en de geschiedenis van deze oude stad is goed terug te vinden tijdens een wandeling door Milas.

Wil je wandelen door de natuur en wil je niet zoveel van de steden zien, dan kun je over het schiereiland lopen waar Bodrum zelf ook ligt. Hier vind je namelijk tientallen verschillende routes die je kunt lopen en dat is altijd leuk, maar loop deze routes bij voorkeur niet midden op de dag aangezien de temperatuur dan flink kan stijgen.

De leukste activiteiten in Bodrum

In Bodrum zijn veel activiteiten te ondernemen, en wanneer je iets buiten de stad kijkt, kom je al direct een winkelcentrum tegen, de mogelijkheid om te gaan duiken, en zelfs Griekenland behoort tot de mogelijkheden. Het is dus niet verrassend dat jaarlijks honderdduizenden mensen naar Bodrum komen om daar de vakantie door te brengen!

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
590